Tandläkare

Ulrica Wiberg

Ulrica tog tandläkarexamen från Karolinska Institutet i Stockholm 1988. På Folktandvården i Fjugesta gjorde hon sitt AT-år och därefter började hon arbeta som tandläkare hos sina föräldrar, Sigrid och Alf Wesslén.

Ulrica är intresserad av att kunna erbjuda patienter fasta tänder och i kombination med ett stort teknikintresse har detta lett till införskaffandet av ”CEREC”. CEREC är en maskin, som fräser kronor och mindre broar på den egna kliniken. Det innebär att patienten kan få sin krona mycket snabbt och smidigt, ibland samma dag som avtrycket tas.

Johan Wiberg

Johan tog även han tandläkarexamen från Karolinska Institutet i Stockholm 1988. Under ett år gjorde han sin AT-tjänstgöring på Folktandvården i Adolfsberg, därefter har han arbetat som privattandläkare.

Johans intresse för kirurgi och tandstödda ersättningar, t ex kronor och broar, mynnade i att han utbildade sig inom implantologi. Att kunna erbjuda patienter möjlighet till att få fasta tänder vid avsaknad av en eller flera tänder och att dessutom kunna erbjuda behandlingen på den egna kliniken, är någonting som ligger Johan varmt om hjärtat.

Beatrice Wiberg

Beatrice är dotter till Johan och Ulrica och således också tredje generationens tandläkare i familjen. Hon tog tandläkarexamen från Karolinska Institutet i Stockholm 2017 och har därefter jobbat ett år på Folktandvården Eyra. Sedan en tid är hon anställd hos Tandläkarna Wiberg AB.

Beatrice tycker att jobbet som tandläkare är fantastiskt roligt och givande! Att varje dag få träffa nya individer med olika tankar och frågeställningar är utmanande, men framför allt inspirerande.

Íris Lind Bjarnadóttir

Íris tog tandläkarexamen från Háskóli Íslands 2019 och har sedan dess arbetat i Reykjavík som allmäntandläkare innan hon och Jonathan sommaren 2021 beslutade sig för att flytta till Sverige. Som islänning talar Íris både isländska och svenska och gör sig även förstådd på danska.

Íris älskar friska tänder och lägger stor vikt på förebyggande tandvård. Ingenting är bättre eller starkare än våra egna tänder och därför gör Íris allt för att hennes patienter ska kunna få ha sina tänder så friska och hela som möjligt livet ut. Íris tycker om alla typer av behandlingar och har alltid ett estetiskt öga i det hon gör. Hon strävar efter att komma så nära det estetiska idealet som möjligt, den friska orörda tanden, ung som åldrad.

Jonathan Wiberg

Jonathan tog tandläkarexamen från Karolinska Institutet 2019. Direkt efter examen flyttade Jonathan till Island och har sedan dess arbetat som tandläkare i Reykjavík och Akranes innan han nu fortsatt sin karriär hos Wibergs.

Jonathan brinner särskilt för estetisk tandvård och kirurgi och fotograferar ofta sina arbeten för att kunna använda detta som ett kommunikationsverktyg. Det roligaste Jonathan vet är att tillsammans med patienten komma fram till de bästa sätten att återskapa tänder och leenden.