Tandreglering

I maj 2019 gick klinikens personal den första kursen i Norden i behandlingskonceptet ClearCorrect.

Det är en behandlingsform av tandreglering där patienten bär genomskinliga plastskenor som täcker tänderna. Principen är densamma som för traditionella tandställningar i metall eller ”räls”, och tänderna flyttar på sig successivt under hela behandlingsperioden.

För att tänderna ska kunna flytta på sig bär patienten skenorna minst 22 timmar om dygnet. De tas bara ut när patienten äter. Varje skena används i regel i 2 veckor, och därefter byter man till en ny skena som flyttar tänderna ytterligare lite närmare slutmålet. Tidslängden på behandlingen varierar helt på hur mycket som tänderna behöver flyttas för att uppnå önskat resultat! Denna behandling genomförs enbart först när patienterna är friska (alltså utan karies eller inflammation i tandköttet).

Vi är väldigt glada och stolta över att kunna erbjuda detta helt digitala sätt att genomföra nästintill osynlig tandreglering, helt utan obehaglig avtryckstagning.

Om du funderar på om det är möjligt för just dig att få denna typ av behandling är du välkommen att boka ett kort introduktionsbesök hos någon av våra tandläkare helt kostnadsfritt.

Logo and images © ClearCorrect.